-
בית » פקודות מטכ"ל » 33.0110 – גילוי עתיקות-משמעת ונוהל הודעה
33.0110 – גילוי עתיקות-משמעת ונוהל הודעה
- חייל, המגלה עתיקות תוך אימונים, שירות או עבודה, היינו: כל שריד מתקופה קדומה, שיש בו להעיד על תולדות הארץ, פסלים, כתובות, מטבעות, כלים, מגילות, מבנים (כגון: מערות קבורה, עמודי זיכרון, רצפות פסיפס ושרידי קירות), צמחים מאובנים וכו´ יודיע על כך מייד למפקדו.
- אין לצייר או לחרוט ע"ג העתיקות, אין לגרום להן נזק או להשחיתן בכל צורה שהיא; כמו כן אין לקחת או להזיז מהמקום שום חפץ אשר התגלה.
- אין להחנות יחידות או רכב בשטח שרידים ארכיאולוגיים.
תוקף סעיף 4 מה15- אבג´ 86 - אין לבצע או להרשות לבצע כל פעולה באתר העתיקות או בנכס הגובל בו, אלא באישור הגורמים הר"מ:-
א. באיזור יהודה, שומרון ועזה - באישור בכתב מקצין המטה לענייני ארכיאולוגיה, באמצעות ראש ענף תשתית במינהל האזרחי של האיזור.
ב. בכל מקום אחר - באישור בכתב ממנהל אגף העתיקות והמוזיאונים במשרד החינוך והתרבות (להלן - המנהל) ובהסכמת שר הביטחון.
תוקף סעיפים 5 ו6- מה1- אבג´ 79 - אפשר להעתיק קלף או כל כתובת אחרת, העלולה להימחק בנקל, בתנאי שהכתובת עצמה לא תיפגם תוך כדי העתקה.
- מפקד יחידה, לאחר שנוכח באמיתות הגילוי, יודיע מייד לקצין השלישות הפיקוד את מקום העתיקות (נקודת הציון) ותיאורן.
תוקף סעיפים 7 ו8- מה15- אבג´ 86 - קצין השלישות יוודא, לפי הצורך, שמירה מתאימה על אתר העתיקות (כגון: גידור, הכרזת שטח מחוץ לתחום וכו´) ויודיע על גילוי העתיקות, מייד, לגורמים הר"מ:-
א. באזורי יהודה, שומרון ועזה - לקצין המטה לענייני ארכיאולוגיה, עם העתקים לראש ענף תשתית במינהל האזרחי של האיזור ולאכ"א - רמ"ח פרט.
ב. במקומות אחרים - למנהל עם העתק לאכ"א - רמ"ח פרט.
- אין האמור בפקודה זו גורע מחובות נוספים, המוטלים על חייל עפ"י חוק העתיקות, תשל"ח1978-, או לפי כל דין או תחיקת ביטחון החלים במקום.
תוקף סעיף 9 מה1- אבג´ 79 - סעיפים 1 ו2- של פקודה זו ישוננו לחיילי כל הדרגות אחת ל6- חודשים.