-
בית » » התרת חוזה העתודה האקדמית
התרת חוזה העתודה האקדמית
למרבה הצער על חוזי קבע שנחתמים בשביל מסלול עתודה אקדמית (וכן עבור קורסים שונים) לא חלים כללי ההתקשרות הפתוחה ולכן צה"ל לא חייב לשחרר אותך ללא קשר לשנה המדוברת.
למרות זאת יש אפשרות עבור איש קבע ששרת שנה מהתחייבותו לבקש לקצר שירות אפילו עד מינימום של שנה – נדמה לי שהבקשה צריכה להיות מופנית לחטיבת הסגל אבל אני לא בטוח לגבי איך מגישים אותה ומה סיכוייה להתקבל.
טוב, אז ככה:
השנתיים הראשונות לקבע הינן קשיחות, כלומר אין שום אפשרות לשחרר אותך. בשנה השלישית לקבע מופעלת ה"מדיניות הגמישה" כלומר ניתן שיקול דעת למפקדיך לשחרר אותך (למעשה הם רק ממליצים) אם באמת תצליח לשכנע אותם.
מי שמשחרר אותך הוא רק, אבל רק(!), ראש אגף כח אדם (האלוף שטרן). כל השאר שנמצאים תחתיו הם רק(!) ממליצים. אתה צריך להגיש בקשה כמובן לפקד שלך, הוא זה שמייצג אותך והוא זה שצריך לדחוף את הבקשה הלאה (מפקדים, מחלקת קצינים, מנהל הסגל וכו´).
עד כאן הרוטינה המקובלת. אני לא יודע באיזה חיל אתה. ממה שאני יודע יותר קל להשתחרר(היום) מחיל הים. כל השאר פחות או יותר – בלתי אפשרי.
אם אתה רוצה להתיר חוזה תקרא כאן
עתודאי יקר,
כל שלוש השנים אליהן התחייבת הנן "קשיחות". כלומר, הצבא יכול לחייב אותך לשרת את כל התקופה. ספירת השנה אינה רלוונטית.
הגורם אשר מחליט בפועל אם לשחרר אותך או לא (ואפשר לשחרר אותך מכל שלוש השנים), הוא מפקדיך, באישור ראש מחלקת הסגל.
בברכה,
צוות Army.
אני אומנם לא יכול להיות בטוח במאה אחוז בנהלים אך לפי מה שהוסבר לי בשלישות שלי ניתן להגיש בקשה לחטיבת הסגל ללא קשר למפקדים החל משנה לתוך הקבע. כמו כן, אף אחד לא אמר שצה"ל חייב להעתר לבקשה – ללא קשר לזמן.
0 thoughts on “התרת חוזה העתודה האקדמית”