בית  »     »   זכויות של חייל החבוש בכלא 4

זכויות של חייל החבוש בכלא 4

מתן | 10/08/2008 |

מתן שלום רב!

אחי נשפט ל-35 ימי מחבוש בכלא 4 הקש"ב ששפט אותו בתוך הכלא דרגתו היה בדרגת סא"ל.מספר שאלות לי אליך:
1.האם למשפחתו של החייל יש אפשרות לבקש העתק מטופס התלונה בכדי לבדוק אם המהלך היה תקין?אם כן באיזו דרך ניתן לקבל את העותק.
2.החייל ביקש לראות קב"ן כדי להציג לו חוות דעת של פסיכאטר אזרחי שהחייל נמצא בטיפולו.בקשתו של החייל נענתה בשלילה בשלב זה ונאמר לו שהזכות להיפגש עם קב"ן תינתן אך ורק לפי שיקולו של הקצין האחראי עליו.מה אומר חש"צ בנושא זה?
3.פסיכיאטר אזרחי המטפל בחייל מבקש לקיים פגישה עם החייל בתוך כלא 4 .איך ניתן להשיג אישור לכניסתו ודרך אילו גורמים?האם חש"צ מפרט מהו הנוהל לגבי כניסתו של גורם רפואי אזרחי או גורם משפטי אזרחי לתוך הכלא?

4.אם פסיכיאטר של הכלא יחליט לשחרר את החייל עם פרופיל 21 האם על החייל להשלים את כל תקופת המחבוש למרות שהוחלט לשחררו מצה"ל?האם הקב"ן /פסיכאטר בכלא בסמכותם לקצר את תקופת מאסרו של החייל?

תודה רבה על עזרתך.

מתן גרוס- צוות המשרד10/08/2008 בשעה 08:40

1. להוציא טופס תלונה לידי ידיים אזרחיות זה קצת בעייתי. תוכלו לנסות לברר את העניין מול מדור דין משמעתי בפרקליטות הצבאית – 03-5693684

2. כעקרון כל חייל שנכנס לכלא צבאי פוגש קב"ן,קצין מ"צ, רכז מודיעין ורופא כחלק מתהליך קבלתו. לאחר מכן הוא יפגוש קב"ן בהתאם לפקודות הצבא – עד כ-14 יום ממועד בקשתו. לא רואה כאן כל חריגה מהפקודות.

3. אין כל חובה להפגיש אותו עם פסיכיאטר אזרחי ואני גם לא רואה אפשרות שיסכימו לכך.

4. גם במידה ופסיכיאטר צבאי וועדה רפואית יחליטו על התאמת פרופיל 21 לחייל הוא יצטרך כעקרון להשלים את כל תקופת המחבוש.

5. אין לפסיכיאטר צבאי שום סמכות ככלל להתערב בעונש מחבושמאסר. הוא יכול לעתים להחליט שהחייל אינו כשיר לביצוע העונש ואז החייל ישלים אותו תחת שמירה במתקן אשפוז.

השארת תגובה

0 thoughts on “זכויות של חייל החבוש בכלא 4

Leave a Message


נושאים מומלצים