בית  »     »   יש לי חבר שהוא בטירונות והוא ביקש ר

יש לי חבר שהוא בטירונות והוא ביקש ר

אורי | 22/05/2007 |

כבר שבוע והמפקד לא עשה איתו.

עליי לציין שלחבר שלי יש בעיות אישיות קשות שבגינם הוא רוצה לדבר עם מפקדו.אך המפקד מתעלם ממנו.

האם יש חוק שמפקד צריך לראיין חייל?

ואם לא – מה ניתן לעשות?

מור22/05/2007 בשעה 22:21

במקרה הנ"ל כאשר היוזמה לקיום הראיון היא מטעם החייל מחוייב מפקדו תוך 48 שעות לקיים לחייל ראיון. במקרה והחייל נמצא במצוקה כמו שציינת מחוייב המפקד לראיין את החייל באופן מיידי.

הפקודה היא :
א.חייל, שיפנה בע"פ או בכתב בבקשה לראיון אישי, יזומן לראיון לא יאוחר מ48- שעות ממועד פנייתו.
ב. במקרים שאותרו סימני מצוקה יתקבל החייל לראיון באופן מיידי!!!

כפי שכתוב בפקודה – מיידית וללא דיחוי!!

במקרה הנ"ל יש אפשרות לפנות לקצינת פניות הציבור :03-5691000

במקרה וגם זה לא עוזר יש אפשרות לפנות לנציב קבילות החיילים : 03-6977433

עליי לציין שנציב קבילות החיילים עלול גם לנקוט בצעדים נגד המפקד (בנוסף לכך שהוא יוודא את קיום הראיון).

ס´23/05/2007 בשעה 05:46

למור ומה בנוגע לחייל מילואים? , האם המ"פ והמח"ט חייבים להיפגש עם חייל מילואים שמבקש לדבר איתם , במידה וכן את יכולה בבשקה לצרף לי את הפקודה שמחייבת את המ"פ והמח"ט להיפגש עם החייל.

למור , יש בעיה ממש חמורה עם אחד המפקדים הזוטרים , הוא פשוט עושה המון בלאגן ומסכן את חיינו , פניתי לקצינת הקישור וביקשתי ממנה שיחה עם המ"פ , הסמח"ט והמח"ט , אך אף אחד לא מסכים להיפגש איתי

בתודה

מתן גרוס- צוות המשרד23/05/2007 בשעה 13:39

התשובה של מור די נכונה.

בכל מקרה זכותו של חייל כעקרון לבקש שיחה עם מפקד היחידה, ועל מפקד היחידה לשוחח איתו תוך 48 שעות מבקשת החייל או למנות קצין אחר שידבר עם החייל בשמו.

במידה והחייל לא זוכה לשיחה שביקש מומלץ לפנות לקצין העיר:
03-5691000

יש לציין שפנייה לנקח"ל במקרה הזה לא ממש תועיל שכן טיפול של נקח"ל לוקח בדרך כלל זמן ארוך ובמקרה כזה לא נראה שיסתיים בתוצאות כלשהן נגד המפקדים.

מתן גרוס- צוות המשרד23/05/2007 בשעה 13:40

למיטב ידיעתי לחייל מילואים שמורה הזכות לבקש לדבר עם מפקד יחידת המילואים ביום תחילת השמ"פ (שירות מילואים פעיל).

ס´23/05/2007 בשעה 14:17
מתן גרוס- צוות המשרד23/05/2007 בשעה 16:09
ס´24/05/2007 בשעה 09:50

למתן תודה רבה , ביררתי עם נציב ניות ואתם צודקים , החוק אומר שברגע שמגישים בקשה להיפגש עם מפקדים אז המפקדים חייבים להיפגש עם חייל המילואים עד 24 שעות מהבקשה , במידה והמפקד לא יכול להיפגש עם החייל אז הוא חייב לשלוח קצין זוטר על מנת להיפגש איתו.

תודה וישר כוח על העזרה הרבה שלכם לחיילים

השארת תגובה

0 thoughts on “יש לי חבר שהוא בטירונות והוא ביקש ר

Leave a Message


נושאים מומלצים