-
בית » » מה לעשות?
מה לעשות?
אני עריק כבר איזה חודשיים, מצבי הנפשי קשה מאוד יש לי חוות דעת פסיכיאטרית שכתוב בה כך: "הנבדק נמצא במצב של מצוקה נפשית בגין תגובות הסתגלותיות למסגרת הצבאית על רקע של אישיות אינטרוברטית ודימוי עצמי נמוך, מצוקתו הביאה אותו לנפקדות, יש לציין שברקע סימנים של חרדות מפני פציעות ושהיה בטיפול עקב כך, לדעתי יש להעמידו מיידית מפני ועדה רפואית פסיכיאטרית כדי לקבוע את מידת התאמתו להמשך שירותו בשירות חובה, יש להימנע מכל נקיטת אמצעים של ענישה על נפקדות, אשר עלולים להחמיר את מצבו הנפשי" כתב את זה ד"ר שאול סטיר
הבאתי את החוות דעת הזאת לקפסית שלי בבסיס והיא סירבה לעזור לי ואמרה לי שאני לא חייל כל עוד אני עריק, בבקשה תעזרו לי אני חייב לצאת מהצבא, אני כבר לא יכול לסבול, אני גם לא רוצה לשבת בכלא, אבל אם אהיה חייב אני אשב, תגידו לי מה לעשות, אגב אני בחיל האוויר.
במקרה כזה עלייך לפנות עם חוות הדעת אל מדור פסיכיאטריה בתל השומר שיכול במידה ויראה לנכון להביא לכך שתפגש עם פסיכיאטר צבאי ללא הסגרתך. במידה וגם פסיכיאטר זה יראה לנכון לשחררך משירות אתה תעלה לועדת רפואית שתוכל לשחררך.
כמובן שלא תוכל להשתחרר סופית עד שתעמוד לדין בגין עבירה ההעדרות, ובמידה ואכן יותאם פרופיל 21 תמנע ככל הנראה העמדתך לדין מול בית דין צבאי שכוללת רישום פלילי ויסתפקו בהעמדה לדין משמעתי מול קש"ב שיכול לרוב להטחל עד 28 ימי מחבוש (כלא) ולרוב מסתפק בהרבה פחות.
המלצתי – אם ידך משגת זאת – היא להיוועץ עם עו"ד פרטי שמתמחה בדיני צבא. ייצוג כזה יכול להקל על העניין בצורה משמעותית עד המנעות מהעמדה לדין במצבים מסויימים.
גם ככה לפנות לתל השומר?
איך בדיוק יעזור לי עורך דין, מה הוא יכול לעשות?
לגבי השאלה הראשונה – כן.
עורך דין יכול לבוא בדברים עם הפרקליטות הצבאית (פרקליטות עריקים) ולפנייתו משקל רב הרבה יותר (מפאת ניסיון, מעמד וכדומה) מפניית חייל שאליה ככל הנראה כלל לא יתייחסו לגבי ההעמדה לדין.
במדור הפסיכיאטרי? מה אני צריך להגיד ולמי?
0 thoughts on “מה לעשות?”