בית  »     »   עונש וביטול לינת בית

עונש וביטול לינת בית

אסטמתי | 10/05/2007 |

אני חייל עם פרופיל 45 על אסטמה, קיבלתי המלצה מרופא מומחה ללינת בית שאושרה ע"י מפקד גף הרפואה אצלי בבסיס. כמובן שהיו סיבות טובות לאשר את הפטור כמו שניחנקתי בחדר ופניתי. נישפטתי לריתוק לחמישה ימים ואמרו לי שיבדקו את התיק שלי והמפקד גף יחליט אם אני כשיר לישון. השאלה שלי היא על פי מה ניקבעת ההחלטה אם אני כשיר לישון במידה וכבר קיבלתי את הפטור? והאם אני יכול לקבול אותם על כך? והאם ישנה פקודה שאומרת שחיילים עם לינת בית קבועה רפואית יכולים לישון בעת ריתוק? ואם כן, מי מבטל את הפטור? הבנתי שזה באישור מב"ס גם..
תודה למי שיעזור לי

מתן גרוס- צוות המשרד11/05/2007 בשעה 11:28

כעקרון בשביל שחייל על פטור ללינת בית מסיבות רפואיות ישהה בריתוק ישנו צורך באישור של רופא צבאי.

אסטמתי11/05/2007 בשעה 16:33

גם אם זה פטור קבוע מומלץ ע"י רופא מומחה שאושר על-ידו? וגם שנחנקתי וקיבלתי התקף בבולשיט הזה שניקרא חדר אסמתים?
מה שאני מנסה להגיד.. זה שהרופא יודע על כל ההיסטוריה שלי במחלה בצבא.. האם אני יכול לקבול אותו על כך שאישר לבטל לי את הפטרו למרות שהוא יודע שאני לא יכול לישון בבסיס? והוא בעצמו אישר את זה!!

מתן גרוס- צוות המשרד11/05/2007 בשעה 18:18

כעקרון כל רופא צבאי רשאי לאשר את שהותך בבסיס בזמן הריתוק.
אתה יכול לנסות ולקבול את הרופא שאישר זאת אך רק במידה והקבילה תמצא כנכונה יינקטו כנגדו צעדים כלשהם (ובמקרה הזה קשה לי להאמין שכך יהיה).

אסטמתי12/05/2007 בשעה 13:30

האם קיים חוק שאומר שחייל עם לינת בית על אסטמה (שכבר נחנק בחדר אסמטים) יכול לשהות בבסיס בזמן ריתוק אם העונש לריתוק הוא פחות מ-21 יום?

מתן גרוס- צוות המשרד12/05/2007 בשעה 15:18

כמו שציינתי בהודעה הראשונה למיטב ידיעתי באשר לכל חייל אשר יש לו פטור ללינת בית מסיבות רפואיות ורותק לבסיסו יש לקבל אישור מרופא צבאי להשאירו בבסיס במשך הלילה, או לחילופין להשאירו בבסיס עד השעה המאוחרת ביותר בה הוא יכול להגיע לביתו בעזרת תחבורה ציבורי ואז לשחררו לשינה בביתו.

לא ידוע לי על שום פקודה שאומרת שאם הריתוק הוא מתחת ל-21 יום ניתן לאכוף על החייל (בעל הפטור ללינה ביתית) אוטומטית להשאר בבסיס ללא אישור מרופא.

בכל מקרה מומלץ לפנות בנושא למוקד פר"ח של חיל הרפואה שם אולי יוכלו לתת לך תשובה מדוייקת.

טל´ מוקד פר"ח – 03-9579999

השארת תגובה

0 thoughts on “עונש וביטול לינת בית

Leave a Message


נושאים מומלצים