-
בית » מאמרים בנושא עריקות ונפקדות • זכויות אנשי מילואים » נפקדות ממילואים – מה קורה אם לא מגיעים למילואים?
נפקדות ממילואים – מה קורה אם לא מגיעים למילואים?
ישנם אנשים שחושבים שאם הם לא יתייצבו לצו המילואים שלהם – דבר לא יקרה. אז חשוב מאוד לדעת שנפקדות ממילואים היא חמורה לא פחות מנפקדות משירות סדיר, וגם היא מלווה בעונשים שיכולים להיות משמעותיים וכן בסיכון להיות מוגדרים כעריקים.
אם קיבלתם צו מילואים ואתם לא ששים ללכת, המדריך הבא יבהיר לכם כל מה שעלול לקרות ואיך בכל זאת ניתן לקבל פטור ממילואים.
תוך כמה זמן מוכרז חייל מילואים כנפקד?
חייל מילואים שנקרא להתייצב צריך לעשות זאת בתאריך שנכתב בצו. כל עוד הוא לא מתייצב בבסיס בזמן שנקבע, הוא נחשב לנפקד כבר מהיום הראשון.
אם החייל מתייצב ביחידה בתקופת הנפקדות שלו, הוא יעמוד לדין משמעתי ביחידה. תקופת הנפקדות היא בין 15-20 ימים, ואם אחריהם החייל עדיין לא מגיע, הוא נחשב עריק ועלול לעמוד לדין פלילי בבית דין צבאי.
האם העונשים כלפי משרתי מילואים שבוחרים להיעדר משירות המילואים יכולים להיות חמורים?
בהחלט כן. העונשים על נפקדות ועריקות ממילואים הם מגוונים ותלויים במגוון גורמים, כמו האם זו הפעם הראשונה שהחייל נפקד ממילואים, סוג המילואים, האם המילואים היו צו 8 (היעדרות מצו 8 נחשבת חמורה יותר) וכן משך ההיעדרות.
בהיעדרות ארוכה, החייל עלול לעמוד לדין בבית דין צבאי וכתוצאה מכך לקבל מאסר, מאסר על תנאי, הורדות בדרגה, רישום פלילי במשטרה ותשלום קנס.
מדוע היעדרות מכוונת ממילואים צריכה להיות המוצא האחרון?
מומלץ מאוד להימנע מנפקדות מכוונת ממילואים. העונשים כלפי נפקדים ממילואים הם עונשים שיכולים להיות כבדים, וכן להביא לא מעט אי-נעימויות לכל הצדדים.
אם אתם מעוניינים להיעדר ממילואים מכל סיבה מוצדקת שהיא, ישנן דרכים נוספות שניתן לנסות לפני שבוחרים לא להתייצב. ניתן להוציא פטור ממילואים או לקבל קיצור של תקופת השירות.
האם עונש יכול להינתן גם לחיילים שלא יצרו קשר עם יחידת המילואים?
התשובה שאולי תפתיעה אתכם היא כן. חשוב לזכור כי האחריות להגיע למילואים היא עליכם, משרתי המילואים. כלומר, אסור לשחק אותה "ראש קטן".
אם לא קראו לכם למילואים תקופה ארוכה, צרו קשר עם יחידת המילואים שלכם וודאו כי הכל תקין גם אם לא נקראתם לשרת, כדי לוודא שהזימון לא התמסמס.
איך ניתן להימנע ממילואים ע"י הגשת בקשה מסודרת?
כמו שאפשר לראות, נפקדות ממילואים היא בהחלט לא מומלצת. אז איך בכל זאת אפשר "לחמוק" משירות מילואים שלא בא לכם טוב, או אפילו לקבל פטור מלא משירות מילואים?
תוכלו לעשות זאת על ידי הגשת מבקשה מסודרת להפסקת שירות מילואים. בעת מילוי הבקשה יהיה עליכם לפרט את הסיבות בגינן לא תוכלו להגיע לשירות המילואים בקרוב או לשרת במילואים בכלל, בין אם מדובר על סיבה רפואית, משפחתית, דתית, הריון, חוסר התאמה וכו'.
יש לנמק את הסיבה וכן לצרף מסמכים התומכים בבקשתכם. אם אתם רוצים לוודא שהבקשה שלכם תתקבל, מומלץ להתייעץ עם עורך דין צבאי שיעזור לכם להגיש את הבקשה בצורה הנכונה ביותר, עד שתקבלו את הפטור.
האם במקרה נפקדות צריך קודם כל להתייעץ עם עורך דין?
בהחלט כן. אם הבקשה שלכם נדחתה ואתם שוקלים נפקדות, מומלץ קודם כל להתייעץ עם עורך דין צבאי ולבדוק את המלצותיו.
עורך דין צבאי שבקיא בדין הצבאי יוכל לעזור לכם לבצע את הצעדים הנכונים ביותר.
מעוניינים בפטור ממילואים? צרו קשר עם עורך דין צבאי
נפקדות ממילואים היא לא דבר קטן, וגם אם השתחררתם לפני שנים רבות מהשירות הסדיר שלכם, שירות המילואים עדיין נחשב שירות לכל דבר.
לכן, לפני שאתם "מבריזים" משירות המילואים שלכם, צרו קשר עם עורך דין צבאי קוזניץ, פסח ושות' כדי להבין מהן האופציות וכיצד להתנהל בסיטואציה.
שלום רב
אני חייל קרבי בחיל השריון וקיבלתי זימון למילואים. השתחררתי לפני כחצי שנה (ב22.11.22) ומועד המילואים הוא החל מה3 ליולי, ומדובר באימון של שלושה ימים. רציתי לדעת האם אני מחוייב להתייצב, או שבשל החריגה מהתנאים לחייל שהשתחרר מהסדיר ועצם העובדה שמדובר בפעילות שאינה מבצעית, האם זכותי שלא להתייצב?

שלום רב,
תמיד ישנן אפשרות לחרוג מהוראות זימון לשירות מילואים. צריך לבחון את המקרה לגופו לפני מתן תשובה מלאה.
2 thoughts on “נפקדות ממילואים – מה קורה אם לא מגיעים למילואים?”